West End centar stranih jezika

Team spirit!

Check it out!

Es wirkt gut!

Lana Šiljeg
Director & English teacher
Još odmalena znala sam da ću imati svoju školu, koja će biti poticajna i poučna, a iz koje će polaznici izlaziti s osmijehom na licu! Danas, s petnaest godina iskustva u poduci i nakon gotovo deste godina vođenja „West End-a”, znam da iza kvalitetne usluge stoji mnogo truda i rada na sebi i na drugima. Profesorica sam engleskog jezika i književnosti i povjesničar umjetnosti te certificirani teacher trainer. Udana sam, majka dviju djevojčica, a najbolje plešemo na Beyonceinu ‘All the single ladies..’
Moj životni moto je: Always do your best and love what you are doing!
Marko Jagešić
English teacher
Otkad sam kao klinac od pet godina prvi put progovorio engleski, obitelj i prijatelji su mi svako malo spominjali da ću kad-tad završiti u nekoj školi. Četvrt stoljeća kasnije, drago mi je što su bili u pravu. Rijetko koji osjećaj je bolji od prenošenja znanja na druge, a u „West End-u” sam dobio priliku to raditi na najkvalitetniji način. Kad nisam tamo, dane provodim u šetnjama prirodom sa curom i našim psom ili slušajući dobru glazbu.
Moj životni moto je: If you’re not learning new things, you’re doing something wrong!

Dora Ječmenjak
English & German teacher
Moj životni put zahtijevao je malo više soul searchinga pa sam nakon diplome istraživala sebe u poslovnom svijetu, ostvarila karijeru, stekla iskustvo i zaključila da je moje mjesto u predavaonici. Volim nastavom približiti ljudima krasnu vještinu govorenja stranog jezika. I sama stalno žeđam za novim znanjima. Uz „svoje“ jezike, engleski i njemački, iz čistog gušta naučila sam nizozemski, a sad se častim španjolskim. Zadnju lipu dala bih na putovanja, a zadnji atom snage potrošila na na ljude koji su mi važni.
Moj životni moto je: Open your mind, open your heart!

ANJA MATOŠEVIĆ
magistra Engleskog jezika i književnosti, magistra edukacije Ruskog jezika i književnosti
„Ljubav prema jeziku“ meni nije samo fraza jer me odvela iz rodne Slavonije na studij engleskog i ruskog jezika u Zagreb, a zatim i tu – u učione West Enda. Ovdje poučavam i s polaznicima “dešifriram“ engleski jezik, nastojeći im prenijeti i nešto od svog entuzijazma prema anglofonoj kulturi. Na mojim satovima sve teme i pitanja su dobrodošli jer je svaki razgovor – jezični korak naprijed, a svaki „Aha!“ trenutak polaznika – dokaz da se baš sve može razjasniti. Ostatak vremena brusim svoje informatičke vještine, zanimam se jezicima i nastojim naći vremena za popiti što više kava s prijateljima.
Moj životni moto je: I love people who make me laugh, make me think, and make me coffee. Not necessarily in that order.

PETAR HOLENDA
German teacher
Trenutak koji je uhvaćen na ovoj fotografiji ni izdaleka ne odaje ono što vas očekuje na mojim satovima. Ulaskom u učionicu pretvaram se u nekonvencionalnog predavača koji u svakom trenutku nastoji prenijeti svoje znanje a pritom i zabaviti sve polaznike. Glazba je moja velika ljubav, a računalo moj najbolji prijatelj. Ispekao sam i zanat radijskog DJ-a, a susjedi, ničim izazvani, misle da sam vješt u kućnim popravcima. A ja zapravo najbolje popravljam nečije znanje njemačkog jezika.
Moj životni moto je: Sutra je novi dan, a jučer je bio stari dan!
METKA BEZLAJ
Spanish & French teacher
Jezike volim otkad znam za sebe te mi je najveće zadovoljstvo što sam tu strast imala priliku pretočiti u studij i u struku. Vodeći se mišlju da su granice jezika zapravo granice našeg svijeta, počela sam ih postupno otkrivati – od engleskog, preko portugalskog, pa sve do korejskog. Pa ipak, španjolski i francuski su oduvijek bili moje najveće ljubavi. Želja da ih dočaram drugima, a time ih opet iznova približim i samoj sebi, je ono što me potaknulo na rad u nastavi. Preostalo vrijeme najradije putujem i čitam.
Moj životni moto je: Aquel que tiene un jardín y una biblioteca, no necesita nada más!

PETRA MATJAŠEC
Croatian & English teacher
Nema boljeg osjećaja od ulaska u učionicu u kojoj sve mogućnosti otvorene i kada preda mnom stoji izazov ispunjenja očekivanja polaznika. Obožavam jezike jer su oni temelj jasne komunikacije i prozor u svijet, a prenositi to znanje drugima zaista je zahvalna uloga. U mojim je učionicama motivirana ekipa spremna prionuti na posao uz puno dobre vibre i smijeha.
Moj životni moto je: When I smile I feel good, when you smile I feel better!
ANITA BILIĆ BRDAR
German teacher
U svom dugogodišnjem radu s učenicima nastojim, u radnoj, ali opuštenoj atmosferi na satu, ne samo prenijeti znanje, nego i popularizirati „teški“ njemački jezik i njemačku kulturu, kombinirajući raznovrsne metode rada, konvencionalne i moderne.
Zato se ne zadovoljavam samo s podučavanjem njemačkog jezika, nego i, kao koordinatorica za međunarodni projekt Erasmu plus, šaljem učenike na višetjednu praksu u inozemstvo gdje mogu prakticirati svoje znanje njemačkog jezika i zavoljeti ga.
Svoju radnu i životnu energiju pronalazim u mnogim stvarima, ali jedna od važnijih je glazba. Tako da prisvajam Nietzscheovu misao koja je i
Moj životni moto: Ohne Musik wäre das Leben ein Irrtum!

ANTONIJO KNEŽEVIĆ
English teacher
Rođen sam 1979. godine u Sisku. Na Sveučilištu u Sydneyu diplomirao sam društvene znanosti 2000. i magistrirao obrazovanje 2002. godine. Član sam stručnog tima za razvoj Australskog poslovno engleskog kurikuluma za govornike drugih jezika od 2006. godine. Sudjelovao sam u razvoju i implementaciji raznih programa za zapošljavanje migranata u Australiji. Završio tečajeve za dodatno usavršavanje; Business Management te Procjena i obuka, kao i druge razne međunarodno priznate tečajeve engleskog jezika. Kao član uprave i jedan od voditelja najveće neprofitne obrazovne institucije u Australiji implementirao sam i razvio niz novih programa. U slobodno vrijeme volim crtati i slikati.
Moj žvotni moto: Go the extra mile it’s never crowded!

I mnogi drugi profesori i suradnici (čije slike i tekstove još čekamo 🙂 )