West End centar stranih jezika

Hrvoje Šalković promoviran od učenika na ambasadora „West End-a”

Kada netko proputuje 116 zemalja na svih sedam kontinenata, uz to napiše osam romana i dvije zbirke kratkih priča, te izvrsno govori engleski, pitate se čemu još biste ga mogli naučiti?
Osim što sjedi u našim klupama, okružen osnovama španjolskog i polirajući svoj engleski, Hrvoje će uskoro postati i moderator naših interaktivnih radionica o putovanjima i književnosti.
Ovom prilikom pozivamo vas na sudjelovanje u našim novim programima i budućim događanjima koja će biti organizirana u suradnji s našim avanturistom Shaletom!

P.S.

Samo za „West End” Hrvoje je napisao tekst o poznavanju stranih jezika koji ujedno odražava i vrijednosti naše škole.
U nastavku pročitajte njegov tekst i pogledajte galeriju slika:

„Kažu da čovjek vrijedi taman onoliko koliko raznih jezika priča. Onako generalno, ta tvrdnja ima smisla, iako me život naučio da i ne mora biti tako. Upoznao sam neke buzdovane koji su se razmetali znanjem pet stranih jezika, vanjština im je bila blistava, ali iznutra su bili truli i nisu vrijedili ništa. A upoznao sam i neke ljude koji nisu znali beknuti ništa osim svojeg jezika plemena Amazone, a opet, bili su divni ljudi. Samo kada bi to od njih zatražio, servirali bi ti vlastito srce na palminom listu. Postoji niz drugih stvari koje ljude čini manje ili više vrijednima, ali ipak, poznavati jezike znači poznavati svijet. Poznavati jezike znači dopirati do ljudi na izravan način, dopirati tako da ti se otvaraju poput cvijeta. A život je kratak i brzo prođe. Skupa odjeća istrune na dnu ormara, luksuzni automobili prije ili kasnije završe na rezalištu. I onda shvatiš da je najbolji način kojim si mogao živjeti život bio onaj u kojem si putovao i davao šansu ljudima da ti se otvore poput cvijeta. To ne možeš ako ne pričaš strane jezike. To ne možeš ako nemaš taj vrijedan alat pred kojim pucaju sve barijere. Strani jezici i čisto srce, to je sve što ti treba da bi upoznao svijet oko sebe. A moraš ga upoznati, jer život je kratak, i tako brzo prođe.“

Želiš li primati mjesečne lekcije iz engleskog i njemačkog?
Prijavi se na naš newsletter.